3 nejdrsnější věznice na světě

3 nejdrsnější věznice na světě

Většinu pachatelů trestné činnosti dříve či později dostihne ruka zákona a velká část těchto hříšníků se vinou svého společensky nevhodného chování ocitne za mřížemi. Často však nejde o nic strašného. 

Například ve skandinávských zemích jsou státní nápravná zařízení špičkově vybavená a umožňují vězňům odpykávat si trest v relativně komfortních podmínkách. Ne všude však mají odsouzenci na růžích ustláno.

Spoustu věznic je možné naopak označit za ta nejhorší místa na zemi a jen málokdo se v nich chce ocitnou. Několik z nich si na následujících řádcích představíme.

Věznice Black Dolpin

Jedná se o ruské nápravné zařízení nacházející se v Orenburské oblasti. Toto vězení zná každý ruský zločinec a zcela oprávněně se ho obává.

Lidská práva v ruském státě nikdy moc neznamenala a pro tohle vězení to platí dvojnásob.

Věznice s černým delfínem ve znaku hostí nejnebezpečnější a zároveň nejslavnější vězně Ruské federace.

Nacházející se zde hlavně doživotně odsouzení kriminálníci, kteří mají na svědomí ty nejtěžší možné zločiny počínaje znásilněním a konče vraždou.

Černý delfín příliš mnoho komfortu nenabízí. Vězni jsou drženi v izolaci, mají jen minimální kontakt s okolním světem a je jim umožněno jen omezené množství volnočasových aktivit.

Jak přesně to v tomto vězení chodí ví však pouze malý počet lidí. Zařízení je totiž těžce přístupné pro veřejnost, natožpak pro novináře.

La Sabaneta

Tuto věznici lze nalézt v hlavním městě Venezuely – Caracasu. Dle mnoha měřítek patří mezi ty nejkrutější žaláře v latinské Americe.

Stejně jako celá řada jiných trestaneckých zařízení v Jižní Americe se i La Sabaneta musí potýkat s nedostatkem personálu a přeplněností. To má samozřejmě negativní vliv na infrastrukturu a bezpečnost.

Vězni se musí v La Sabanetě tísnit na malém prostoru, což je ovšem jen jeden z velkých problémů, kterými toto zařízení trpí.

Mnohem horší jsou gangy, jež si mezi sebou vyřizují účty přímo ve věznici, což se jen zřídkakdy obejde bez velkého násilí. 

Často se trestanci nenapadají pouze sami mezi sebou, ale jednou za čas se zaměří i na dozorce. I proto práce v La Sabanetě příliš velké terno není.

Bang Kwang

Nechvalně známé thajské vězení Bang Kwang se nachází v thajské metropoli. S velkou porcí nadsázky se někdy tomuto nápravnému zařízení přezdívá Bankog Hilton, ale luxusního na něm není vůbec nic.

Právě naopak, zcela oprávněně je Bang Kwang považováno za jedno z nejhorších vězení v Thajsku.

Není se ani čemu divit, jelikož tu sedí samá smetánka. Vrazi, podvodníci, vyděrači, obchodníci s bílým masem i pašeráci drog si tu podávají dveře.

Mnohdy se sem dostanou i zahraniční vězni, obvykle za pašování.

Takoví to mývají v Bang Kwangu ještě těžší než místní. I proto se objevují snahy alespoň zahraniční vězně „ubytovávat“ v lepších zařízeních.

Ne každý však má takové štěstí a je přesunut do vlídnějšího vězení.

V Bang Kwangu panují velmi drsné podmínky. Trestanci trpí na nedostatek světla, čerstvého vzduchu i prostoru. Navíc se místní dozorci k vězňům nechovají zrovna v rukavičkách.

I proto by se měl každý dvakrát rozmyslet, než se dá v Thajsku na páchání trestné činnosti.

Zločin a trest

Jen málokterý vězeň je spokojen s podmínkami, ve kterých si musí odpykávat svůj trest.

Často by však tito hříšníci měli denně děkovat všemohoucímu, že nemusí sedět v některé z výše zmíněných káznic, proti nimž jsou Bory jen letní tábor pro děti.