I zážitek může být super dárek

I zážitek může být super dárek

Dárky mohou mít celou řadu podob. Stále populárnější jsou například takzvané zážitkové dárky, které dokáží udělat radost jednotlivcům i párům. 

Je však nutné vhodně vybírat. Těžko asi člověka, který se bojí výšek, potěší let balónem. Ovšem i pro takové je možné zvolit zážitek, na který budou moci v dobrém vzpomínat po celý svůj život

Lístky na akci

Víceméně každý má nějakého oblíbeného muzikanta, případně kapelu. Proto patří lístky na koncert do kategorie nejjednodušších zážitkových dárků.

Nikde však není řečeno, že také nejlevnějších. Někdy se naopak takovýto prezent může docela dost prodražit. Hlavně zahraniční hvězdy totiž nezpívají za párek v rohlíku a malé pivko.

Navíc problém nemusí spočívat pouze v ceně lupenů, ale také v jejich dosažitelnosti. Opravdové hvězdy totiž mají na svých koncertech téměř vždy beznadějně vyprodáno. Často není možné koupit lístek už pár minut od zahájení prodeje.

Tento typ dárku se sice vymýšlí lehce, na druhou stranu se může jeho realizace dosti zašmodrchat, potažmo prodražit.

Kuchařské kurzy

O gastronomii se Češi začínají zajímat čím dál tím více. Důkazem budiž velká sledovanost různých kuchařských show.

Proto jsou stále populárnější i zážitkové kurzy, kde se člověk může proškolit v případě známých i méně známých jídel české či zahraniční kuchyně.

Absolventi se obvykle nenaučí pouze několik málo nových receptů, ale zároveň si osvojí i nové finty související s vařením.

Tyto vědomosti pak mohou nadále rozvíjet buďto u sebe v kuchyni, případně prostřednictvím dalších kuchařských kurzů.

Jazykové kurzy

Spousta lidí by se rádo naučilo nějaký cizí jazyk, avšak neví, jak udělat první krok.

K tomuto účelu slouží speciální jazykové kurzy, které jsou určeny jak pro začátečníky, tak i pro mírně pokročilé. I tyto kurzy je možné věnovat jako dárek.

Velké oblibě se dnes těší hlavně internetové vyučování. Díky moderním technologiím je možné být od školitele vzdálen tisíc kilometrů, a přesto s ním mluvit naživo.

Nejčastěji se takto lidé učí anglicky, německy či španělsky. Není však problém najít i kurzy exotičtějších jazyků, třeba japonštiny.

Jízda vlakem

I když se jízda vlakem nezdá jako něco extra, také ta může fungovat jako docela pozitivní zážitek.

Samozřejmě, že samotná cesta sama o sobě asi většinu lidí příliš neuspokojí, ovšem ve spojení s nevšedním kulinářským zážitkem se již dá mluvit o atraktivním způsobu trávení volného času.

České dráhy už nějaký ten pátek standardně nabízí vouchery na cesty vlakem do různých destinací, během kterých je možné okusit celou řadu výtečných pokrmů. 

Štítky

Dárek, který nám zůstane

Zážitky a zkušenosti nám, na rozdíl od hmotných věcí, nikdo nikdy nemůže vzít. Také proto jsou zážitkové dárky v posledních letech takovým hitem. 

Občas je pochopitelně potřeba trochu přemýšlet, než se vybere ten správný. Když se však nakonec člověk trefí do černého, dokáže obdarovanému udělat velkou radost.