Nejlepší programy pro streamování

Nejlepší programy pro streamování

Češi si za poslední léta oblíbili streamovací platformy. Některé se těší dokonce větší oblibě než klasické televizní kanály. Roste i obliba samotného streamování naživo. Abyste mohli přenášet obraz a zvuk takzvaně „live“, potřebujete nejen připojení k internetu a mobil.

Chcete-li kvalitu, budete potřebovat také streamovací program. Jaký streamovací software jsou nejoblíbenější, pokud jde o kvalitu zvuku a obrazu? 

Tři nejlepší nástroje pro stream

Živě streamovat zvuk i video se stalo nedílnou součástí propagace mnoha velkých i malých firem. Stejně tak streamuje mnoho lidí ze své dovolené, z nějaké akce nebo z jakékoli soukromé aktivity.

Má-li mít stream kvalitu a úroveň, jaký streamovací software je pro to nejlepší? Připravili jsme top 3 nejoblíbenějších.

OBS Studio

OBS Studio je streamovací software s otevřeným zdrojovým kódem, který vás dostane velikostí svého výkonu. Až neuvěřitelná kvalita je zcela zdarma. Na výběr máte rozhraní v tmavém a světlém provedení.

Mezi jeho přednosti patří existence intuitivního mixážního pultu, možnost vytváření scén, výběr z několika filtrů na zdroje videa a uživatelsky přátelský ovládací panel umožňující vytvářet více profilů záznamů.

Máme-li na OBS Studiu najít nějaký nedostatek, pak možná nedostatek více funkcí, které jsou běžné v placených platformách.

Wirecast

Hledáte-li kvalitu a jste-li ochotní si za ní připlatit, pak nenajdete nic lepšího než Telestream Wirecast. Jde o nadupaný software zdokonalovaný mnoha lety zkušeností.

Wirecast vám umožní pracovat ve špičkové grafice, najdete v něm konfigurace scén, vysílání v plném rozlišení HD, možnost vysílat živě na všech platformách, například na YouTube, vysílání pomocí služby PIP (Picture in Picture – obraz v obrazu) nebo možnost přidání hudby do pozadí.

Jeho nevýhodou je velmi vysoká pořizovací cena.

Xsplit

Třetí software pro streamování je placený program Xsplit. Nabízí naprosto revoluční možnost mísení audia i videa, vhodný nejen ke streamování her, ale i videokonferencí nebo videoreklam.

Vybrat si můžete ze tří různých licencí a funkcí. Nevýhodou jsou vysoké požadavky na počítač.


Praotec záznamu

Věděli jste, že vůbec první patentované zařízení pro záznam a následné přehrávání zvuku vyrobil už v roce 1877 americký vynálezce Thomas Alva Edison?

Jeho mechanický fonograf se krátce nato rozšířil do celého světa a dostal se do mnoha domácností.