Nejlepší streamingové služby 2022

Nejlepší streamingové služby 2022

Na standardní televizní kanály se dnes dívá stále méně lidí. Mnohem zajímavější jsou totiž takzvané streamingové platformy, které nabízejí celou řadu benefitů za poměrně příjemné peníze. 

Ne všechny však každému budou vyhovovat. Většinou si ale člověk dokáže vybrat alespoň jednu. Není potřeba prohlížet si nabídku všech služeb na českém trhu. Stačí se zaměřit na ty nejpopulárnější.

Voyo

Asi tou nejoblíbenější streamingovou službou pocházející ryze z českých luhů a hájů bezpochyby patří Voyo. To dlouhá léta poskytovalo svým předplatitelům pouze obsah, který pocházel ze stanice Nova. Kdo měl tedy rád seriály typu Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě, přišel si na své. Pro ostatní to však moc nebylo.

V několika posledních letech však na Voyo začaly přibývat nejen pořady z produkce televize Nova, ale i celá řada zajímavých zahraničních seriálů a filmů. Výhodou navíc je, že víceméně všechen obsah je k dispozici buďto v českém znění, nebo alespoň s českými titulky. To rozhodně není samozřejmost.

Pro někoho ovšem může být problematická absence nových zahraničních titulů. Kdo očekává od Voyo skutečné audiovizuální pecky dneška, ten bezpochyby bude zklamán. Pro dříve narozené jedince, kteří nedají dopustit na české klasiky, však může být Voyo tím pravým ořechovým.

Netflix

Stále ještě král streamingových služeb. Netflix je víceméně průkopníkem tohoto druhu zábavy, a proto není divu, že v současnosti disponuje si největší audiovizuální knihovnou, která čítá tisíce a tisíce titulů. 

Na své si přijdou jak příznivci výpravných filmů, tak třeba i milovníci dokumentů. Netflix si mnoho lidí předplácí hlavně kvůli seriálům typu The Witcher, Stranger Things či Money Heist

Netflixu je ovšem často vyčítáno složité hledání obsahu, potažmo absence české lokalizace u mnoha titulů. Pro někoho může být nepříjemností i cena, která činí 319,- Kč za 4K rozlišení, což je dnes už trochu moc. Kdo však touží po skutečně gigantické filmotéce, ten by měl dát alespoň na měsíc Netflixu šanci.

HBO Max

Hra o trůny, Špína Baltimoru, Řím, Westworld nebo třeba Miliardy. To je jen slabý výčet seriálů, které si může předplatitel HBO Max kdykoliv pustit. V tuto chvíli se stále jedná o největšího konkurenta pro Netlix. Sice ne, co se množství týče, ale co do kvality stoprocentně.

Takřka všechny seriály na HBO jsou buďto velebené klasiky nebo toužebně očekávané novinky. Součástí této streamingové služby jsou samozřejmě také dokumenty různých žánrů a v neposlední řadě i filmy, jež pocházejí hlavně z dílen studia Warner Bros. Kdo tedy miluje Batmana či Dunu, ten by měl HBO rozhodně vyzkoušet.

Disney+

Disney je ve filmovém průmyslu tím samým, co Apple ve spotřební elektronice – naprostý gigant. A tak není divu, že se tato společnost pár let zpátky vydala i na dráhu online streamingových služeb. 

V našich zeměpisných šířkách funguje teprve pár měsíců, ale i tak už má mnoho předplatitelů. Není se samozřejmě čemu divit. Součástí nabídky je totiž nejen obrovské množství pohádek, na které jsou u Disneye experti, ovšem také všechny komiksové filmy a seriály od Marvelu. To samé platí i o Star Wars

U myšáka si však nepřijdou na své pouze milovníci lehce stravitelné zábavy. Součástí knihovny Disney+ je i celá řada hororů a thrillerů, a sice pod záštitou Hulu.

Děti školou povinné budou Disney+ z pochopitelných důvodů milovat, nicméně dostatečné množství zábavy naleznou na této platformě i rodiče.

Štítky

Nejde o vyhozené peníze

Mnoha lidem stačí běžné televizní programy, které mají k dispozici zdarma a je to v pořádku. 

Kdo však očekává od televizní zábavy přeci jen něco navíc, měl by si minimálně jednu streamingovou službu alespoň na měsíc předplatit. Každá totiž obsahuje stovky a tisíce hodin zábavy, takže se určitě nejedná o vyhozené peníze.