Teambuildingové aktivity v Praze a okolí

Teambuildingové aktivity v Praze a okolí

Hlavní město Praha patří mezi nejvýznamnější kongresové destinace v Evropě. Firemní akce se zde konají z důvodu snadné dostupnosti, díky množství a kvalitě ubytovacích zařízení, pestré nabídce služeb, a také kvůli nádhernému historickému centru.

Máme pro vás zajímavé nápady pro outdoor akce, indoor akce, ale třeba i virtuální akce. Zpestřete si svůj pobyt v Praze strhující týmovou aktivitou. Zažít ji můžete v historickém centru, v hotelu nebo kanceláři, ale i v blízkém okolí Prahy.

Kde v Praze uspořádat teambuildingovou aktivitu

Záleží na charakteru firemní akce, na počtu účastníků, ale i třeba na ročním období. S přípravou indoor akce není žádný problém, postačí kongresový sál, který je veliký úměrně k velikosti účastnické skupiny.

V případě outdoor akce už do hry vstupují další parametry. Některé outdoor programy, které nevyžadují instalaci fyzických pomůcek a rekvizit v terénu, je možné realizovat přímo v historickém centru Prahy

V případě adrenalinovějších teambuildingových programů je vhodnější přesun do některého ze soukromých areálů na periferii Prahy. 

Tipy na lokality v okolí Prahy

  • Hrad Točník - středověký historický objekt vzdálený cca 30 min od Prahy. Místo je vhodné pro reprezentativnější akce s větším rozpočtem a pro větší skupiny účastníků.

    Pro tyto účely je však nutné využít méně exponovaných návštěvních dnů, zavíracího dne, popřípadě termínů, které jsou mimo návštěvní sezónu. Lokalita je vhodná například pro program Pevnost Boyard.

  • Legner Hotel Zvánovice - pěkný hotel s vlastním přírodním areálem i kongresovým zázemím. Je umístěný cca 20 min od Prahy. Lokalita vhodná pro střední až velké skupiny účastníků. Pro tuto lokalitu doporučujeme například program Jako James Bond.

  • Toulcův dvůr - středisko ekologické výchovy umístěné na samé periferii Prahy. Místo vhodné například pro řemeslné a zážitkové programy. Jedná se o skvělé místo pro realizaci programu Stavba hmyzích hotelů.

Tipy na outdoor aktivity v Praze

  • Treasure Hunt Praha - Treasure Hunt (nebo také Scavenger Hunt) je sofistikovaná týmová soutěž, během které skupiny účastníků hledají poklady ve formě zajímavých otázek a úkolů. Ty jsou umístěné u nejvýznamnějších pražských historických památek.

    Firemní týmy jsou vybaveny GPS tablety s mapovou aplikací TerraHunt. Tento program nevyžaduje žádné znalosti ani fyzickou zdatnost účastníků.

    Každý tým se po Praze pohybuje vlastním přirozeným tempem a odpovědi na otázky nachází vždy přímo v terénu.

  • Treasure Hunt s příběhem - tematická varianta Treasure Huntu, při které účastníci řeší šifry, rébusy a hlavolamy zasazené do příběhu.

    Poklady nejsou přímo svázány s konkrétními místy. Hru lze tak umístit do jakékoliv části Prahy dle požadavků klienta. Oblíbenými místy jsou Stromovka, Vyšehrad, Letná, popřípadě oblast kolem místa, kde se koná firemní konference.

    Na výběr je celá řada témat: Případy Sherlocka Holmese, Piráti z Pacifiku, Amazing Race, Zrození Coolmana, Zombie apokalypsa a další.

Tipy na indoor programy v Praze

  • Escape Box - týmová úniková hra pro milovníky všemožných druhů Escape Game a Exit Room. Jedná se o firemní verzi únikové hry, při které může hrát až 50 účastníků (rozdělených do 7 týmů) současně.

    Hru lze realizovat přímo v interních prostorách firem, v kongresových sálech hotelů či v restauracích. Opravdoví labužníci si tuto hru mohou užít během plavby lodí po Vltavě.

    Escape Box je jediná únikovka, která za vámi přijede kamkoliv.

  • Čokoládový den - nejsladší zážitkový program v Praze. Během čokoládového workshopu budete vyrábět čokoládové pralinky, kreslit čokoládou na oplatky, absolvujete krátkou přednášku i týmovou soutěž.

    Je jedno, jestli vás je jen deset nebo několik stovek. Pokud budete mít k dispozici adekvátní prostor, je možné tento zážitkový program uspořádat kdekoliv.

Firemní rozvoj v Praze

Teamspiritové aktivity na periferii Prahy



Teambuildingové aktivity v Praze

Pro teambuildingové aktivity v Praze existuje celá řada možností a tento článek jen zlehka nastiňuje některé z nich. Podrobnosti o jednotlivých firemních programech naleznete v sekcích Outdoor akce, Indoor akce a Online akce.

Neváhejte nás kontaktovat, na základě konzultace vám rádi vhodnou aktivitu doporučíme.

Doporučujeme tyto akce